domingo, 2 de mayo de 2010

Descripció dels Personatges

Ian: Narrador del llibre. Només tenia un somni, un somni modest: estudiar Medicina i arribar a exercir com a Mèdic. La fortuna va ser amable amb ell i s'ho va concedir. (Pàg 22 linies 32-34)

Michael Peake: Oficial Britànic (pàg 10 linia 26). Estimava a Kylian (pàg 10 linia 19) i va complir l'últim desitj d'aquesta.

Aryami Bosé:
Avia de Ben i Sheere. Es va fer càrrec de Sheere i a Ben el va enviar a l'orfanat de St. Patricks. (Pàg 15 linia 6-23)

Jawahal:
Era l'espèrit de Lahawaj que va quedar en l'incendi de la locomotora L'ocell de Foc.

Lahawaj Chandra Chatterghee: Era el marit de Kylian i pare de Ben i Sheere. (Pàg 99 linia 6.)

Mr. Carter: Director de l'orfanat St. Patricks i va morir d'un incendi que va tancar els seus ulls per sempre. (Pàg 4 linia 24)

Ben:
Germá de Sheere (pàg 59 linia 4). Era el fabulador (pàg 21 linia 45). Havia un Ben diferent per a cada dia. El seu humor canviava a la mitja hora i passava de llargs silencis amb el rostre trist a períodes d'hiperactivitat que acabaven per esgotar-nos a tots. Un dia volia ser escriptor; al següent, inventor i matemàtic; a l'altre navegant o bussejador; i la resta, tot junt i algunes coses més. (pàg 22 linies 23-27)
Ben era com un bagul sense fons, ple de sorpreses i també de misteris, de llums i ombres. Ben era, i suposo que segueix sent-lo, encara que faci dècades que no ens veiem, el meu millor amic. (pàg 22 linies 28-31).

Sheere: Germana de Ben (Pàg 59 linia 4) i nou membre de la Chowbar Society (pàg 35 linia 4).
Mor enverinada per una serp verínosa.

Isobel: Isobel somiava en convertir-se en la successora de Sarah Bernhardt, seduir als públics des de Broadway a Shafestbury, i col·locar en l'atur a les divas de la naixent indústria del cinema a Hollywood i Bombai. Col·leccionava programes de teatre, escrivia els seus propis drames («monòlegs actius», deia ella) i els representava per a tot la Chowbar Society amb notable èxit. Sobresortien les seves excel·lents composicions de dona fatal a la vora de l'abisme. Sota el seu tarannà extravagant i melodramátic, Isobel posseïa, amb la probable excepció de Ben, el millor cervell del grup. (Pàg 21 linia 35-43).

Roshan: Les millors cames, no obstant això, pertanyien a Roshan. Ningú corria com Roshan, que havia crescut en els carrers de Calcuta a cuida de lladres, captaires i tota una sort de fauna d'aquella jungla de pobresa que eren els naixents barris en expansió al sud de la ciutat. Als vuit anys, Thomas Carter el va portar al St. Patricks i després de diverses fugides i tornades, Roshan va decidir quedar-se amb nosaltres. Entre els seus talents estava la cerrajería. No havia en la Terra un forrellat que es resistís als seus arts. (Pàg 21 linia 44-49).

Siraj: Siraj, el nostre especialista en cases encantades. Siraj, a més de la seva asma, la seva complexió feble i la seva salut malaltissa, posseïa una memòria enciclopèdica, especialment tocant a històries tenebroses de la ciutat (i les havia a centenars). En els relats fantasmales que adornaven les vetllades assenyalades de la Chowbar Society, Siraj era el documentalista i Ben, el fabulador. (Pàg 21 linia 50-54)

Michael: Michael, un noi alt, prim i taciturn que es lliurava a llargues malenconies sense motiu aparent i que tenia el dubtós privilegi d'haver arribat a conèixer i recordar als seus pares, morts en unes inundacions en el delta del Ganges al bolcar una barcassa sobreocupada. Michael parlava poc i sabia escoltar. Només existia una manera d'arribar a conèixer els seus pensaments: observar les desenes de dibuixos que feia durant el dia. Ben solia dir que, si hagués més d'un Michael en el món, ell invertiria la seva fortuna (per guanyar encara) en accions de companyies papereres. (Pàg 22 linia 13-19).

Seth: El millor amic de Michael era Seth, un noi bengalí, fort i de semblant sever que somreia unes sis vegades a l'any i tanmateix amb objeccions. Seth era un estudiós de quant es posés en la seva línia de tir, devorador incansable dels clàssics de Mr. Carter i aficcionat a l'Astronomia. Quan no estava amb la Chowbar Society, dedicava totes les seves obstinacions a la construcció d'un estrany telescopi amb el qual Ben solia dir que no arribaria a veure's ni la punta dels peus. Seth mai va apreciar el sentit de l'humor vagament cáustic de Ben. (Pàg 22 linia 20-24).

No hay comentarios:

Publicar un comentario